Hozzávalók:

  • 20 dkg Diamant porcukor
  • 40 dkg finomliszt
  • 18 dkg vaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 egész tojás
  • 6 evőkanál méz
  • reszelt citromhéj
  • lekvár tetszés szerint,

Elkészítés:

A lisztet a Diamant porcukorral és a sütőporral átszitáljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vajat, a citromhéjat és a mézet. Mindezt jó alaposan összekeverjük. A tésztát jól kidolgozzuk és egy napig állni hagyjuk. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és kis pogácsaszaggatóval, vagy sütikszúróval kiszaggatjuk. A kis korongokat egyenlően megfelezzük. Az egyik felének a közepét kiszúrjuk, hogy egy kis kerek lyuk legyen a közepén, majd megkenejük tojássárgájával a tetejüket. A tésztát mérsékelten meleg sütőben aranysárgára sütjük. A teli korongokat megkenjük lekvárral és a lyukas karikákat ráhelyezzük.

Nehézségi fokozat: 2

Elkészítési idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez