Hozzávalók:

  • 20 dkg mézeskalács vagy mézes keksz
  • 5-5 dkg tej- és étcsokoládé
  • 4 dkg margarin
  • fél csomag zselatin
  • 5 dl joghurt
  • 2,5 dl tejföl
  • 10g Cukormanufaktúra vaníliás cukor
  • 7,5 dkg Diamant cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 30 dkg áfonyabefőtt
  • 2,5 dl tejszín
  • olaj

Elkészítés:

A mézeskalácsot (vagy kekszet) tegyük konyhai robotgépbe és daráljuk apróra. A kétféle csokoládéból 5-5 dkg-ot olvasszunk fel a margarinnal együtt forró vízfürdőben. Dolgozzuk bele ebbe a keverékbe a mézeskalács morzsát, majd a masszát az alján olajjal kikent, tortaformába nyomkodjuk bele. Tegyük1 órára hűtőbe pihenni. Keverjük össze a joghurtot a tejföllel, a vaníliás cukorral, citromlével és 20 dkg áfonyával (vagy áfonyalekvárral). Keverjük össze a zselatint egy kevés vízzel, majd oldjuk fel alacsony hőmérsékleten. Tegyünk bele pár kanál krémet, keverjük el. Miután teljesen összeállít, adjuk az egészet a krémhez. A tejszínből készítsünk habot, mad forgassuk bele a krémbe. Az így kapott krémet tegyük a torta tetejére és hagyjuk a hűtőben további 4-6 óra hosszán keresztül. A maradék 10 dkg áfonyát (vagy áfonyalekvárt) oszlassuk el a torta tetején díszítés gyanánt.

Nehézségi fokozat: 2

Elkészítési idő: 60 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez