Hozzávalók:

75 g liszt

100 g teljes kiőrlésű búzaliszt

1/2 teáskanál sütőpor

1/2 teáskanál szódabikarbóna

1/2 teáskanál só

3-4 evőkanál Diamant nádcukor

200 g író

2 tojás (méret: M)

2 evőkanál olaj a sütéshez

150 g áfonya (friss vagy fagyasztott)

3 evőkanál Diamant porcukor

6 evőkanál juharszirup

Elkészítés:

LÉPÉS 1/4

A lisztet, a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a Diamant Nádcukrot, az írót és a tojásokat keverjük sima tésztává. Hagyjuk pihenni 20 percig.

 

2/4. LÉPÉS

Egy merőkanál segítségével öntsük a palacsintatésztát a forró olajjal kikent serpenyőbe, szórjunk rá néhány szem áfonyát, és alacsony lángon süssük mindkét oldalát aranybarnára.

 

3/4. LÉPÉS

Hintsük meg Diamant Porcukorral, és ízlés szerint tálalhatjuk juharsziruppal.

 

4/4. LÉPÉS

Tippek:

Ha fagyasztott áfonyát használunk, ne olvasszuk ki teljesen. A palacsinta fehér liszttel is elkészíthető.

 

Nehézségi fokozat: 1

Elkészítési idő: 45 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez