Hozzávalók:

A tésztához:

100 g vaj

200 g vajas keksz

 

A túró masszához:

12 db lap zselatin

1 bio citrom

250 g tejszín

200 g áfonya (fagyasztott)

200 ml víz

1000 g túró

175 g Diamant Kristálycukor

1 tasak vaníliás cukor

 

A tetejére:

300 g áfonya (fagyasztott)

15 g kukoricaliszt

40 g Diamant Kristálycukor

50 g áfonya (friss)

Elkészítés:

Béleljük ki a kapcsos tortaforma alját sütőpapírral (el is hagyható). Olvasszuk fel a vajat egy edényben.

A vajas kekszet aprítsuk fel konyhai robotgéppel, vagy tegyük egy fagyasztózacskóba, és sodrófával törjük össze.

Keverjük össze a finom kekszmorzsát a vajjal, és osszuk szét a tortaforma alján, nyomkodjuk jól bele, majd tegyük a hűtőbe.

A túrókeverék elkészítéséhez először tegyük a zselatinlapokat egy kevés hideg vízbe, és hagyjuk ázni.

A bio citromot forró vízzel mossuk meg, töröljük szárazra, reszeljük finomra a héját, majd facsarjuk ki a levét.

Olvasszuk ki az áfonyát. Verjük fel a tejszínt.

Keverjük össze a túrót, a citromhéjat, a citromlevet, a Diamant kristálycukrot és a vaníliás cukrot egy tálban.

Nyomjuk ki a zselatinlapokat, tegyük őket egy edénybe, és adjunk hozzá 200 ml vizet. Melegítsük fel, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik.

Adjunk hozzá túrókeverékből 2 evőkanálnyit, és keverjük jól el, majd folyamatos keverés mellett adagoljuk ezt a zselatinos keveréket a túrós masszához. Végül keverjük hozzá a felvert tejszínhabot is.

A kiolvasztott áfonyát pürésítsük botmixerrel, hogy homogén állagú gyümölcspürét kapjunk.

Ezt az áfonyás masszát adjuk hozzá a túrókeverék egyharmadához, és jól keverjük el.

A márványmintához felváltva adagoljunk egy merőkanál fehér és egy adag áfonyás túrókeveréket

a kekszalap közepére, hogy egyenletes, csíkos mintázatot kapjunk.

Tegyük a süteményt 4 órára a hűtőszekrénybe.

A tetejére készítsük áfonya öntetet. A fagyasztott áfonyát, a kukoricaliszttel és a Diamant kristálycukorral folyamatos keverés közben forraljuk fel. Hagyjuk a keveréket kihűlni, majd oszlassuk el egyenletesen a torta tetején. Végül díszítsük friss áfonyával.

Nehézségi fokozat: 1

Elkészítési idő: 60 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez