Hozzávalók:

  • 12.5 dkg mandala
  • 10 dkg aszalt meggy (cukrozatlan)
  • 1.5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 evőkanál xilit
  • 4 evőkanál kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítés:

Az aszalt meggyet pár órára vagy akár egy éjszakára áztassuk vízbe! A mandulát száraz serpenyőben pirítsuk illatosra, majd daráljuk le. A darált mandulát keverjük a meggyel, a kakaóporral, a fahéjjal, a kókuszreszelékkel és a xilit-tel. Az egészet tegyük aprítóba, és dolgozzuk masszává. Hogy majd könnyebb legyen, apránként a masszához adjunk 1-2 evőkanálnyit a meggy áztatólevéből. Formázzunk golyókat a masszából, és forgassuk meg a kókuszreszelékben. Hűtőben tároljuk!

Nehézségi fokozat: 2

Elkészítési idő: 40 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez