Hozzávalók:

  • 20 dkg Diamant Kristálycukor
  • 1,5 dl víz, – 1-2 dl házi bodzaszörp
  • 1-2 darab zöldcitrom leve
  • 4-5 fej bodzavirág
  • 1-1,5 l ásványvíz

Elkészítés:

Főzzünk fel 20 dkg Diamant Kristálycukrot 1,5 dl vízzel, egy adag cukorszirup elkészítéséhez bőven elegendő. Miután felforrt, hűtsük ki. A szirupot ízlés szerint ízesíthetjük gyümölcsökkel, virágokkal, fűszerekkel is. Az elkészült cukorsziruphoz adjunk 1-2 dl bodzaszörpöt, és facsarjunk bele 1-2 db zöldcitrom levét is, majd öntsük fel ásványvízzel. Ha markánsabb bodza ízt szeretnénk kapni, áztassunk 4-5 fej bodzavirágot a limonádéba egy éjszakán át, másnap pedig szűrjük le.

Nehézségi fokozat: 4

Elkészítési idő: 30 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez