Hozzávalók:

  • 2,5 dl víz
  • 2 evőkanál Diamant barnanádcukor
  • kevés só
  • 8 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • fél teáskanál vanília kivonat
  • olaj a sütéshez
  • fahéjas cukor a hempergetéshez
  • forró csoki a mártogatáshoz

Elkészítés:

Egy edénybe öntsük bele a vizet, Diamant nádcukrot, sót és a vajat. Tegyük a tűzre. Amikor felforr, keverjük hozzá a lisztet, és addig kavarjuk, amíg egy nagy gömböcöt nem kapunk. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni a tésztát. Adjuk hozzá a tojásokat és a vanília-kivonatot, majd robotgép segítségével keverjük simára. Forrósítsunk olajat egy edényben és készítsük elő a fahéjas cukrot, hogy lecsöpögtetés után rögtön meg tudjuk hempergetni benne a fánkokat. Tegyünk egy csillag formájú véget a habzsákra. Töltsük a habzsákba a masszát, és szépen nyomkodjuk bele a forró olajba a kb. 5-10 cm-s csíkokat. Nagyon hamar elkészül. Ahogy pirulni kezd, már készen is van. A kész fánkokat forgassuk mega fahéjas cukorban. Fogyasztáskor mártogassuk forró csokiba!

Nehézségi fokozat: 2

Elkészítési idő: 40 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez