Hozzávalók:
- 30 dkg cseresznye
- 5 db tojás
- 8 dkg Diamant Porcukor
- 8 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 1 db vanília (rúd)
- 1 kávéskanál sütőpor
- 0,8 dl tej
- 1,25 dl habtejszín
- 1 evőkanál vaj (a forma kikenéséhez)
Elkészítés:
Magozzuk ki a cseresznyét, vágjuk ketté és szórjuk bele egy vajjal kikent gyümölcstortaformába. A tészta többi hozzávalóját (a vaníliarúd magjait kikaparjuk) keverjük csomómentesre. A tésztát egyenletes rétegben öntsük rá a cseresznyére. 200°C –ra előmelegített sütőben süssük meg. Tálaláskor megszórhatjuk fahéjas porcukorral is.
Nehézségi fokozat: 4
Elkészítési idő: 40 perc
Sütési idő: 20 perc
Legutóbbi bejegyzések