Hozzávalók:

A 24 cm-es piteformához:

Töltelék hozzávalói:

Elkészítés:

Tegyük a lisztet egy tálba, és adjuk hozzá a vajat (vagy zsírt) és egy csipet sót, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a sütőport, a Diamant Vaníliás cukrot és a Porcukrot, majd gyors mozdulatokkal kezdjük el összegyúrni a tésztát. Amennyiben túl száraz lenne, akkor adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk, majd csippentsük le az 1/3-át, és gyúrjuk mindkét tésztát gombóccá. Csomagoljuk be fóliába a tésztagombócokat, majd tegyük be a hűtőbe legalább 1 órára, hogy kellően lehűljenek. Közben készítsük elő a tölteléket: Tisztítsuk meg a rebarbarát, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Ízlés szerint adjunk hozzá Diamant Kristálycukrot, őrölt fahéjat, szegfűszeget és reszelt citromhéjat, majd pár perc alatt főzzük puhára (vigyázzunk nehogy szétfőjön!). Amikor puhára főtt, szűrőkanállal szedjük ki, és hűtsük ki teljesen. Mossuk meg az epret alaposan, majd csepegtessük le. Ezután ízlés szerint daraboljuk fel. Vegyük ki a tésztát a hűtőből, majd a nagyobbik tésztagombócot nyújtsuk ki, és béleljük ki vele a piteformát. Ezután pakoljuk rá a kihűlt rebarbarát és a feldarabolt epret, majd szórjuk meg a vaníliás cukorral, és csorgassuk rá a mézet. Nyújtsuk ki a kisebbik tésztagombócot is, majd vágjuk fel csíkokra. Ezután rácsozzuk be vele a pite tetejét. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. A sütőből kivéve hagyjuk a formában teljesen kihűlni. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg Diamant Porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.

Nehézségi fokozat: 4

Elkészítési idő: 90 perc

Sütési idő: 25 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez