Hozzávalók:

  • 1/2 l vörösbor
  • 1/2 l fehérbor
  • 15 dkg Diamant kristálycukor
  • 1 dl rum
  • 1 dl víz
  • 3 db narancs
  • 1 db citrom
  • 1 rúd vanília
  • 1 rúd fahéj

Elkészítés:

A narancsokat és a citromot mossuk meg alaposan és egy éjszakára tegyük őket hideg vízbe. Másnap hámozzuk le vékonyan a héjukat és vágjuk keskeny, hosszú csíkokra. A gyümölcshéjakat és a Diamant kristálycukrot kevés vízzel egy fazékban főzzük kb. 5 percig, majd öntsük fel a többi alkohollal. Tegyük bele a vaníliarúd kikapart belsejét és a fahéjat is. Melegítsük fel, de vigyázzunk, hogy ne forrraljuk fel, mert akkor elillan belőle az alkohol . Tegyük puncsostálba, kínáljuk narancs- és citromkarikával díszítve.

Nehézségi fokozat: 2

Elkészítési idő: 30 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez