Hozzávalók:

  • 1 db tojásfehérje
  • 7 dkg porcukor
  • 3 csepp ecet
  • 1 l víz,

Elkészítés:

Ahány tojásfehérjéből készítjük, annyiszor 7 dkg Diamant porcukrot adjunk hozzá. A tojásfehérjét tegyük egy fém tálba, majd adjuk hozzá a Diamant porcukrot és az ecetet. Forraljunk vizet egy edényben, majd helyezzünk rá egy másik tálat. Így a gőz fölött verjük addig a tojásfehérjés anyagot, amíg a habverőről nem folyik le, annyira szilárd habbá alakul. Ezután tegyük habzsákba, majd sütőpapírral bélelt tepsibe csináljunk köröket, cseppeket, és 80 fokos sütőben, kb. 2 órán keresztül szárítuk őket. A szárítás után díszíthetjük olvasztott csokival, vagy színezhetjük felverés közben pár csepp ételfestékkel (ha függeléknek használjuk).

Nehézségi fokozat: 3

Elkészítési idő: 30 perc

Sütési idő: 120 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez