Hozzávalók:

Tésztához:

A forma kikenéséhez:

  • margarin
  • zsemlemorzsa (vagy pici liszt),

Tetejére

  • baracklekvár
  • gyümölcs szeletek ízlés szerint
  • 1 csomag gyümölcskocsonya vagy zselatin

Elkészítés:

A tojás sárgáját keverjük ki a Cukormanufaktúra porcukorral és a felolvasztott, de nem forró margarinnal. Adjuk hozzá a lisztet, majd forgassuk össze a kemény habbá vert fehérjével. Kivajazott, morzsázott (vagy lisztezett) formába töltsük, majd süssük előmelegített sütőben aranybarnára (kb. 15-20 perc). Ha megsült, pihentessük a formában kb. 10 percig, majd fordítsuk ki és tegyük rácsra. A tetejét kenjük meg baracklekvárral, rakjuk rá a gyümölcsöket, és végül locsoljuk le a gyümölcskocsonyával. Tegyük hűtőbe, amíg a kocsonya meg nem szilárdul. Javaslat: A tetejére baracklekvár helyett használhatunk pudingot is.

Nehézségi fokozat: 2

Elkészítési idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez