Hozzávalók:

A hájas tésztához (2 adag krémeshez):

  • 60+10 dkg átszitált liszt
  • 40 dkg darált háj
  • 2 nagy evőkanál 20%-os tejföl
  • 1 egész tojás
  • 1 dl fehérbor
  • 1 csapott evőkanál 10%-os ecet
  • 1 csapott kávéskanál só
  • 1 csapott kávéskanál Diamant Kristálycukor
  • 1,5 dl szénsavas ásványvíz

A krémhez:

Elkészítés:

A hájat a 10 dkg liszttel dolgozzuk össze, és tegyük félre hideg helyre (akár hűtőszekrénybe is tehetjük). A többi hozzávalóból gyúrjunk jól kidolgozott tésztát, majd 15 percig pihentessük. Nyújtsuk ki olyan vékonyra, amennyire csak tudjuk, és kenjük rá a lisztes hájat, majd szimplán hajtogassuk meg. Képzeletben osszuk három részre a tésztát, a két szélső szárnyat hajtsuk be középre egymásra a középső részre, először az egyiket, majd a másikat. Tegyük félre pihenni fél órára. Összesen négyszer kell hajtogatnunk. A második dupla hajtásnál gondolatban osszuk négy részre a tésztát, és a jobb szélét a jobb belső, a bal szélét a bal belsőre hajtsuk, majd az egészet félbe. Fél órát kell pihentetni ekkor megint. Szimpla hajtás, fél óra pihenés, dupla hajtás, fél óra pihenés. Ebből az adagból 4 lapot süssünk ki egy nagyobb tepsi hátán. Így két adag krémes jön ki belőle. Sütés előtt szurkáljuk meg egy kicsit a tésztát. A krémhez a tojások fehérjét csipet sóval verjük kemény habbá. A pudingot kevés vízzel keverjük simára. A többi vizet tegyük fel főni a Diamant Kristálycukorral. Ha a cukor elolvadt, és elkezd forrni, akkor adjuk hozzá a vaníliás pudingot, majd a tojáshabot. A habbal keverjük készre és főzzük meg. Egy tepsibe helyezzük bele az egyik lapot, és öntsük rá a krémet, majd tegyük rá a másik lapot és nyomkodjuk meg egy kicsit. Hagyjuk kihűlni és vágjuk kockákra, majd szórjuk meg Diamant Porcukorral.

Nehézségi fokozat: 4

Elkészítési idő: 60 perc

Sütési idő: 60 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez