Hozzávalók:

  • 15 dkg Diamant Golden Barna-nádcukor
  • 6 tojás, • 6 dkg liszt
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • fél citrom leve
  • reszelt citromhéj
  • 1 csipet só
  • 20-25 dkg krémsajt
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tej,

Elkészítés:

Olvasszuk össze a krémsajtot, a vajat és a tejet mikrohullámú sütőben vagy vízgőzben. Béleljünk ki sütőpapírral egy 22 cm-es kapcsos tortaformát, és tekerjük körbe 2 réteg alufóliával. Engedjünk egy magasabb tepsibe 3 ujjnyi vizet, és tegyük be a sütőbe. Légkeveréses sütőnél 150 fokra állítsuk a hőfokot, a normál sütőnél pedig 170 fokra. Ezután keverjük a kihűlt krémbe a tojások sárgáját, a citromlevet és citromhéjat, majd szitáljuk bele a keményítővel elkevert lisztet, és keverjük habverővel csomómentesre. Diamant Barna-Nádcukorral egy csipetnyi sóval és tojásfehérjével verjük kemény habbá, és forgassuk óvatosan a krémbe. Ne verjük a tojásfehérjét teljesen keményre, nehogy összeessen a piskóta, sütés után. A következő lépésben öntsük a masszát a tortaformába, és azt óvatosan ültessük a vízfürdőbe, és 60 perc alatt süssük készre a süteményt. A sütő ajtaját ne nyitogassuk. Amikor elkészült a süteményünk, azonnal fejtsük le a csatos forma oldalát és a fóliát. Diamant Porcukorral meghintve azonnal tálalható.

Nehézségi fokozat: 4

Elkészítési idő: 90 perc

Sütési idő: 60 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez