Hozzávalók:

A tésztához:

150 g liszt

1 tojássárgája

50 g Diamant kristálycukor

100 g vaj

A krémhez:

750 g tejszín

60 g Diamant kristálycukor

1 tasak vaníliás cukor

50 g étcsokoládéforgács

100 g mogyorós krokant

2 evőkanál narancslikőr (pl. Cointreau)

100 g habcsók

Elkészítés:

1/6. LÉPÉS

Tegyük a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a tojássárgáját és a Diamant kristálycukrot, majd osszuk el a vajat apró darabokban a szélén. Gyorsan gyúrjuk össze, és nyomkodjuk bele egy sütőpapírral bélelt tortaformába.

2/6. LÉPÉS

Süssük előmelegített sütőben 200°C-on (légkeveréses sütő 180°C) kb. 10-15 percig.

3/6. LÉPÉS

Vegyük ki a formából, és hagyjuk kihűlni. Helyezzünk tortakarikát az alap köré, vagy helyezzük vissza a tortaformába.

4/6. LÉPÉS

A tejszínt a Diamant kristálycukorral és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Majd forgassuk bele a csokoládéforgácsot, a mogyorós krokantot és a narancslikőrt. Végül adjuk hozzá az összetört habcsókot.

5/6. LÉPÉS

Kenjük a krémet az alapra, majd tegyük egy éjszakára a fagyasztóba.

6/6. LÉPÉS

Szeletelés előtt hagyjuk felengedni kb. 20 percig, de még fagyott állapotban tálaljuk.

 

Nehézségi fokozat: 1

Elkészítési idő: 60 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez