Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál rum
  • ½ citrom leve
  • 15 dkg liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • ½ l „Hullala” tejszín
  • 4 db gyümölcsjoghurt
  • ½ kg gyümölcs (konzerv vagy friss gyümölcs)

Elkészítés:

A cukrot a margarinnal és tojássárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a rumot, a citrom levét, a sütőporral összekevert lisztet és végül a fehérjék felvert habját. Kapcsos sütőformában, 180-200 fokon kb. 30 percig sütjük. Amíg a tésztánk sül, elkészítjük a joghurtos krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a joghurtokat. Végül kedvenc gyümölcsünket óvatosan belekeverjük a tejszínes-joghurtos masszába. Ha a piskóta kihűlt, a sütőformában rásimítjuk a tésztára a gyümölcsös-joghurtos krémet. A torta tetejét díszíthetjük gyümölccsel és zselével, vagy a joghurtos krémmel harmonizáló gyümölcslekvárral is. Tálalás előtt a torta oldalát mandulaforgáccsal vagy csoki reszelékkel is megszórhatjuk!

Nehézségi fokozat: 4

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez