Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg Cukormanufaktúra gyümölcscukor
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl (20%-os)
  • 1/2 narancsból facsart narancslé
  • 1/2 citromból facsart citromlé
  • 30 dkg aszalt gyümölcsök:
  • füge
  • datolya
  • áfonya
  • sárgabarack
  • aszalt szilva
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg dió
  • 1 közepes db alma
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 narancs héja
  • 1/2 citrom héja

Elkészítés:

A narancs és citrom héját reszeljük le és egy tálba csavarjuk ki a levüket. Adjuk hozzá a tojásokat, Cukormanufaktúra gyümölcscukrot, tejfölt, liszttel elkevert sütőport, majd keverjük egynemű masszává. Az aszalt gyümölcsöket vágjuk nagyobb, egyforma darabokra. Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magházat és aprítsuk az aszalt gyümölcsök méretéhez igazítva. A diót törjük nagyobb darabokra, majd az almával és aszalt gyümölcsökkel együtt tegyük bele a tésztába. Az étcsokoládét is törjük apró darabokra, majd tegyük bele a tésztába. Keverjük el a masszát finoman. Öntsük a tésztát kivajazott, kilisztezett őzgerincformába. Az edényt ütögessük a főzőpulthoz kicsit, hogy a tészta egyenletesen terüljön el az edényben. 180 fokos előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e).

Nehézségi fokozat: 2

Elkészítési idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez