Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg darált keksz
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál rum
  • 2 dkg vaj
  • 3 evőkanál kakaó (cukor nélküli)
  • 10 dkg Diamant porcukor,

A krémhez:

  • 10 dkg kókuszreszelék + 5 dkg a forgatáshoz
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg Diamant porcukor

Elkészítés:

A kekszet a kakaóval és a Diamant porcukorral keverjük össze, majd adjuk hozzá a tejet, a rumot és az olvasztott vajat. Gyúrjunk belőle félkemény tésztát, majd fél órára tegyük be a hűtőbe dermedni. Eközben készítsük el a krémet. A szobahőmérsékletű vajat a Diamant porcukorral keverjük ki habosra, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket és keverjük össze. Ezután sütőpapírral letakart deszkán a tésztát nyújtsuk fél centisre kókuszreszelékbe mártott sodrófával. Ha kinyújtottuk, kenjük rá egyenletesen a krémet, és szorosan tekerjük fel a sütőpapír segítségével. Szórjunk egy tálcára kókuszt és forgassuk meg benne a tekercset. (Ha túl hosszú a tekercs, vágjuk félbe, így könnyebb forgatni is.) Ezután takarjuk le alufóliával, és tegyük hűtőbe pihenni 1-2 órára.

Nehézségi fokozat: 4

Elkészítési idő: 60 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez