Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 30 dkg nyírfacukor ledarálva vagy porcukor
  • 8 kanál forró víz
  • fél csomag sütőpor
  • 1 púpos kanál kakaó
  • 3 dl tej
  • 3 kanál liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg nyírfacukor ledarálva vagy porcukor
  • ízlés szerint rum vagy citromhéj,

Elkészítés:

A tojások sárgáját a porcukorral és a forró vízzel jó habosra felverjünk. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd hozzáadjuk a felvert tojásokhoz. Végül a tojások fehérjét keményre felverjük, és óvatosan összekeverjük a lisztes masszával. Előmelegített sütőben 180-200 C fokon tűpróbáig sütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel felfőzzünk. A vajat (margarint) a porcukorral habosra keverjük, majd összekeverjük a kihűlt főzött krémmel. Ízlés szerint, citromhéjjal, vaníliás cukor vagy rummal is ízesíthetjük. Vízbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, majd félbe vágjuk. Megkenjük a krémmel, bekenjük az oldalát, és kókuszreszelékbe forgatjuk. Aki nem szereti a kókuszt, helyettesítheti darált dióval vagy mogyoróval is. Végezetül a süteményeink tetejét csoki mázzal bevonjuk.

Nehézségi fokozat: 3

Elkészítési idő: 60 perc

Sütési idő: 40 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez