Hozzávalók:

2 rúd réteshez:

  • 1 csomag réteslap (8 lapos)
  • 250 g darált mák
  • 6-7 evőkanál Diamant Porcukor (ízlés szerint)
  • 3 kávéskanál fahéj
  • 1 evőkanál Cukormanufaktúra Vaníliáscukor
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 50 g vaj
  • 100 ml napraforgó olaj
  • zsemlemorzsa a tészta meghintéséhez,

Elkészítés:

A töltelékhez keverjük össze a mákot, a Diamant Porcukrot, 1 kávéskanál fahéjat, és a Cukormanufaktúra Vaníliáscukrot. A tejfölből csak annyit adjunk hozzá, hogy épp összeálljon, vigyázzunk, ne legyen nagyon folyós. Ezzel is keverjük össze. Olvasszuk fel a vajat és öntsük hozzá az olajat. Az első réteslapot tegyük bevizezett, kicsavart konyharuhára, és csöpögtessük meg a vaj-olaj keverékkel. Kenegessük szét ecsettel. A következő lapot fektessük rá, és folytassuk az olajozást. Az utolsó lapot már ne nagyon vajazzuk. A zsemlemorzsát szórjuk úgy a tésztának a felénk eső szélénél egy kb. 6 cm szélességben, mintha erősen sóznánk valamit. Tehát nem kell nagyon sűrűn. Utána kanalazzuk rá a tölteléket erre a morzsás csíkra, tegyük rá a lecsöpögtetett meggy felét, szórjuk meg 2 kávéskanál fahéjjal. Ízlés szerint kicsit megszórhatjuk Diamant porcukorral is. A feltekerést a tészta alatt lévő konyharuha segítségével végezzük, félúton hajtsuk be a tészta széleit, hogy majd ne folyjon ki sülés közben a töltelék. Tegyük sütőpapírral ellátott tepsire, és kenjük meg a tetejét, oldalát vajas olajjal. Készítsük el a második rétest is és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarna színűre süssük.

Nehézségi fokozat: 4

Elkészítési idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez