Hozzávalók:

Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 6 dkg zsír vagy 5 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk. só,

Krémhez:

  • 8 dkg medvehagyma
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 1,5 ek. liszt
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg krémsajt (lehet natúr vagy füstölt is)
  • 1 gerezd fokhagyma, só bors ízlés szerint,

Elkészítés:

A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, majd felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a zsírt vagy a margarint, a lisztet és végül a sót. Vigyázzunk, hogy só ne kerüljön az élesztőre. Összegyúrjuk a tésztát, és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Sütés előtt elkészítjük a medvehagymás krémet. A hagymát megmossuk, felaprítjuk és megfonnyasztjuk a margarinon. Rászórjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel és felforraljuk. Hozzáadjuk a krémsajtot, majd sóval, borssal ízesítjük és kihűtjük. A tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a krémmel és jó szorosan feltekerjük. A tekercsből két centis csíkokat vágunk, és sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk. Előre melegített sütőben 180-200 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Érdemes mindjárt két adaggal kezdeni, mert nagyon finom és gyorsan elfogy!!!

Nehézségi fokozat: 2

Elkészítési idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez