Hozzávalók:

A tésztához

  • 30 dkg margarin
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2,5 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál Diamant kristálycukor
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1/2 evőkanál só
  • 2 teáskanál szezámmag (a tetejére, de ez el is hagyható),

A tészta megkenéséhez

  • 1 db tojássárgája
  • 1/2 dl tej

Elkészítés:

A medvehagyma kivételével keverjük össze a hozzávalókat, és gyúrjunk, majd dagasszunk rugalmas tésztát. Kelesszük kétszeresére, majd osszuk három részre. Nyújtsunk a gombócokból téglalapokat. A medvehagymát várjuk durvára, osszuk három részre, és tegyük a téglalapokra, majd tekerjük fel őket. Így kapunk 3 kis csíkot. Ezt a 3 csíkot fonjuk össze. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyjuk pihenni, amíg kicsit megkel. Annyi idő bőven elég, amíg a sütő bemelegszik 170°C-ra. Keverjünk ki egy tojás sárgáját és 1/2 dl tejet, kenjük meg a kalácsot, és szórjuk meg szezámmaggal. A sütőben süssük szép aranybarnára.

Nehézségi fokozat: 2

Elkészítési idő: 60 perc

Sütési idő: 20 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez