Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • 5 evőkanál Diamant nádcukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál darált dió
  • 1 kávéskanál fahéj,

A krémhez:

  • 15 dkg Diamant nádcukor
  • 5 tojás
  • 20 dkg vaj
  • 4 evőkanál holland kakaópor (20-22% zsírtartalom)
  • 1/2 kávéskanál vanília por,

Elkészítés:

A tojásfehérjéket a Diamant barna nádcukorral verjük kemény habbá. Keverjük habosra a tojás sárgáját a reszelt narancshéjjal. majd forgassuk bele a kemény habbá vert fehérjét. Óvatosan forgassuk bele az összekevert lisztet, diót és fahéjat. Kivajazott-lisztezett tortaformába öntsük bele a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon, 35 perc alatt süssük meg. Amíg sül a tészta, addig készítsük el a krémet: A vajat keverjük habosra a vaníliával, majd adjuk hozzá a kakaóport. Melegítsük meg egy picit a tojásokat a Diamant barna nádcukorral: egy edényben tegyük fel a gázra, és kézi habverővel folyamatosan keverve addig melegítsük, amíg csípősen forrónak nem érezzük, amikor beledugjuk az ujjunkat. Ne főzzük túl sokáig, mert akkor a tojássárgája kicsapódik és rántotta lesz. Ezután kihűlésig verjük kemény habbá habverővel, majd kézi habverővel a kihabosított vajjal keverjük el simára. A kihűlt piskótát vágjuk ketté, és töltsük meg a krémmel, úgy hogy a külsejére is jusson. Díszítsük narancshéjjal díszítsük, majd tegyük hűtőbe pár órára.

Nehézségi fokozat: 4

Elkészítési idő: 75 perc

Sütési idő: 35 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez