Hozzávalók:

  •  20 dkg Diamant kristálycukor
  • 10 tojássárgája
  • 5 dl tejszín
  • 2,5 dl skót whisky
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • őrölt csillagánizs

Elkészítés:

A tojássárgákat a cukorral, a fahéjjal és az ánizzsal keverjük össze. Forraljunk vizet, és a gőz felett keverjük addig a masszát, míg a cukor teljesen el nem olvad. Lassan öntsük hozzá a tejszínt, majd hagyjuk kihűlni. (Hideg vizes fürdőben kevergetve a kihűlést fel tudjuk gyorsítani) Miután az ital kihűlt kererjük össze a whiskeyvel és tegyük üvegekbe. Fogyasztás előtt hagyjuk legalább egy éjszakát állni a hűtőben.

Nehézségi fokozat: 1

Elkészítési idő: 20 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez