Hozzávalók:

  • 1 3/4 bögre finomliszt
  • ½ bögre apróra vágott aszalt sárgabarack
  • ½ bögre aprított hámozott natúr mandala
  • 1 ½ bögre gabonapehely (ropogós búzapehely)
  • ½ bögre Diamant Golden Nádcukor
  • 1 ¼ bögre tej
  • 1 tojás
  • 1/3 bögre étolaj
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 2 csipet só

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, a Diamant Golden Nádcukrot, sütőport, sót és a mandulát majd tegyük félre. Egy nagyobbacska edényben keverjük el a gabonapelyhet a tejjel és hagyjuk állni 2-3 percig, hogy megpuhuljon. Adjuk a masszához a tojást és az olajat, majd verjük fel. Keverjük bele a sárgabarackot és a lisztes keveréket és már csak kicsit keverjük, hogy homogén tésztát kapjunk. Öntsük az egészet egy keskeny, őzgerinc formájú, kikent tepsibe, hogy a tészta az egészet egyenletesen ellepje. Helyezzük a tepsit 180°C-os sütőbe és kb. egy órán át süssük. Időnként egy hústűvel ellenőrizhetjük, hogy megsült-e a tészta belül is. Ha elkészült, 15-20 percig hagyjuk a tepsiben hűlni és csak ezután fordítsuk fejre és vegyük ki, hogy szépen egyben maradjon. Édesszájúak baracklekvárral vagy vaníliafagylalttal is fogyaszthatják a tökéletes tavaszélmény eléréséhez.

Nehézségi fokozat: 2

Elkészítési idő: 120 perc

Sütési idő: 80 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez