Hozzávalók:

  • kb. 20 dkg kétszersült
  • 4-5 evőkanál mogyorókrém
  • 4 dl tejszín
  • 50 dkg túró
  • 5 dkg darált mandula
  • 4 evőkanál cukor
  • 6 lapzselatin
  • 1 doboz mandarin befőtt (konzerv)
  • 1 csomag tortazselé ízlés szerint

Elkészítés:

A kétszersültet ledaráljuk, és a mogyorókrémmel jól összeállítjuk. Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük vele. 2 órára hideg helyre tesszük. A tejszínt keményre felverjük, apránként adagolva hozzáadjuk a túrót, a kristálycukrot, a mandulát, a mandarint és tovább keverjük. A zselatint kevés vízbe beáztatjuk, majd kinyomkodjuk és feltesszük melegedni. Amikor kezd forró lenni levesszük a tűzről. (Forralni nem szabad!) Kicsit hűlni hagyjuk és végül ezt is a túrós masszához keverjük. A tortaformába simítjuk a túrós tölteléket. Ismét hideg helyre tesszük. Amíg a tortánk hűl, elkészítjük a tetejére a gyümölcszselét. Ízlés szerint díszíthetjük kedvenc gyümölcsünkkel. Készíthetjük zselé nélkül is, tejszínhabbal cifrázva.

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez