Hozzávalók:

50 g puha vaj (vagy margarin)
65 g Diamant kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
2 tojás (M-es méret)
250 g zsírszegény túró
125 g liszt
Diamant fahéjas cukor
sütőzsír vagy olaj

Elkészítés:

LÉPÉS 1/4
A vajat a Diamant kristálycukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra, majd felváltva adjuk hozzá a tojásokat, a túrót és a lisztet, majd az egészet gyúrjuk sima tésztává.

2/4. LÉPÉS
Melegítsük fel a zsírt vagy az olajat. Evőkanál segítségével szaggassunk ki kis fánkokat a tésztából, és a forró zsiradékban süssük mindkét oldalát aranybarnára.

3/4. LÉPÉS
Szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, és még melegen szórjuk meg Diamant fahéjas cukorral.

4/4. LÉPÉS
Tipp: Még finomabb, ha néhány apró almadarabot is a tésztához adunk.

Nehézségi fokozat: 1

Elkészítési idő: 30 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez