kép2 1MCM Központ kép22 kép4 kép7

Aszalt meggyes kókuszgolyó xilit-tel

Aszalt meggyes kókuszgolyó xilit-tel
Nehézségi fokozat: 2
Elkészítési idő: 40
Sütési idő:

Hozzávalók:

• 12.5 dkg mandala
• 10 dkg aszalt meggy (cukrozatlan)
• 1.5 dkg cukrozatlan kakaópor
• 1 kávéskanál fahéj
• 2 evőkanál kókuszreszelék
• 1 evőkanál xilit
• 4 evőkanál kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítés

Az aszalt meggyet pár órára vagy akár egy éjszakára áztassuk vízbe! A mandulát száraz serpenyőben pirítsuk illatosra, majd daráljuk le. A darált mandulát keverjük a meggyel, a kakaóporral, a fahéjjal, a kókuszreszelékkel és a xilit-tel. Az egészet tegyük aprítóba, és dolgozzuk masszává. Hogy majd könnyebb legyen, apránként a masszához adjunk 1-2 evőkanálnyit a meggy áztatólevéből. Formázzunk golyókat a masszából, és forgassuk meg a kókuszreszelékben. Hűtőben tároljuk!