Hozzávalók:

1 kg liszt

5dkg friss élesztő

125 g Diamant kristálycukor

500 ml tej

1 teáskanál só

100 g puha vaj (vagy margarin)

A töltelékhez:

100 g Diamant kockacukor

50 g mazsola

50 g apróra vágott mandula

1 tojássárgája

3 evőkanál tej

Elkészítés:

1/6 LÉPÉS

A lisztet tegyük egy tálba, csináljunk egy mélyedést a közepébe, morzsoljuk bele az élesztőt, és 1 evőkanál Diamant kristálycukorral, egy kevés langyos tejjel és a körülötte lévő liszt egy részével keverjük össze, hogy egy előtésztát kapjunk. Letakarva, meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük.

2/6. LÉPÉS

Először egy kevés liszttel gyúrjuk át újra az előtésztát, majd a maradék tejjel, sóval és vajjal, dagasszuk addig amíg a tészta el nem válik a tál aljától. Hagyjuk a tésztát meleg helyen további 30 percig kelni.

3/6. LÉPÉS

A tésztát jól gyúrjuk át a kezünkkel, és nyújtsuk ovális alakura. Ezután osszuk szét rajta a Diamant kockacukrot, a mazsolát és a mandulát, majd a tésztát a töltelékre hajtva, gyúrjuk át ismét, hogy a töltelék a tészta belsejébe kerüljön. Hagyjuk még 15 percig kelni.

4/6. LÉPÉS

Verjük fel a tojássárgáját a tejjel, és kenjük meg vele a cipót. Majd vágjuk be egyszer hosszában középen, utána pedig ezzel párhuzamosan jobbra és balra is vágjuk be rövidebben.

5/6. LÉPÉS

Előmelegített sütőben 200 °C fokon alsó/ felső sütésen (légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 50-60 percig sütjük.

 

6/6. LÉPÉS

Tipp:

Egy nagy cipó helyett 2-3 kisebb cipót is süthetünk. A sütési idő ekkor kb. 30-40 perc. A Poschweck – Húsvéti kenyér különösen finom, ha melegen, vajjal és/vagy lekvárral megkenve fogyasztjuk!

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez