Hozzávalók:
500 g mascarpone
4 tojás
100 g Cukormanufaktúra Vanillincukor
100 g Finom szemcseméretű porcukor
4 ml hideg kávé (ha gyerekeknek készül, koffeinmentes kávéból)
egy doboz babapiskóta
23 evőkanál kakaópor (a tetejére)
Ha felnőtteknek készül, kevés rum vagy amaretto
Elkészítés:
Lépés 1/5
Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét két külön tálba. A tojássárgáját keverjük ki a vanillincukorral és a porcukorral, amíg világos és krémes állagot nem kapunk. A tojásfehérjét verd kemény habbá egy másik edényben.
Lépés 2/5
Óvatosan keverjük a tojássárgájához a mascarponét, alaposan dolgozzuk össze, azután óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habot.
Lépés 3/5
Mártsuk a babapiskótákat gyorsan a hideg kávéba. (Ha izgalmas aromára vágysz, és gyerekek nem fognak enni a tiramisuból, a kávéhoz keverhetünk egy kis rumot vagy amarettót.
Egy üvegtál aljára helyezzünk egy réteg babapiskótát, kenjünk rá egy réteg krémet, majd jöhet egy újabb réteg babapiskóta és újabb adag krém, amíg elfogynak a hozzávalók. A legfelső réteg krém legyen!
Lépés 4/5
A tetejét sűrű szűrő segítségével szórjuk meg kakaóporral.
Lépés 5/5
A tiramisut hűtőben pihentessük legalább 4-5 órán át, de akár egész éjszakára is betehetjük.
A vanillincukor egyedi ízt ad a tiramisunak, és kiemeli krémes lágyságát!