Hozzávalók:
A tésztához:
250 ml tej
75 g vaj
500 g liszt
2 tasak száraz élesztő
60 g Diamant kristálycukor
1 csipet só
1 tojássárgája
A töltelékhez:
50 g apróra vágott pisztácia
200 g nyers marcipánmassza
1 tojásfehérje
150 g Diamant porcukor
3-4 evőkanál forró víz
Elkészítés:
LÉPÉS 1/7
A tésztához melegítsük fel a tejet a vajjal, amíg a vaj elolvad. Hagyjuk hűlni, amíg a tej langyos nem lesz.
2/7. LÉPÉS
Tegyük a lisztet egy tálba. Adjuk hozzá az élesztőt, a Diamant kristálycukrot, a sót, a tojássárgáját és végül a tejes-vajas keveréket, majd gyúrjunk sima tésztává. Letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni kb. 30 percig.
3/7. LÉPÉS
A töltelékhez aprítson finomra 30 g pisztáciát, és gyúrja össze a marcipánnal.
4/7. LÉPÉS
Gyúrjuk át tésztát még egyszer, majd formáljunk kb. 1 méter hosszú hengert belőle, és sodorjuk kb. 15 cm szélesre. Sodorjuk a marcipánt is kb. ugyanilyen hosszúra és vékonyra. Verjük fel a tojásfehérjét, kenjük meg vele a tésztát, és tegyük rá a marcipánt. A maradék apróra vágott pisztácia felét szórjuk a tetejére.
5/7. LÉPÉS
Tekerjük fel hosszában a tésztát a marcipánnal együtt, majd helyezzük a hajtott felével lefelé csiga alakban sütőpapírral bélelt tepsire. Takarjuk le, és meleg helyen kb. 30 percig hagyjuk még kelni.
6/7. LÉPÉS
Előmelegített sütőben alsó/ felső sütésen 180 fokon (légkeveréses sütőben 160 fokon) kb. 20-25 percig sütjük.
7/7. LÉPÉS
Szitáljuk át a Diamant porcukrot, keverjük össze a vízzel, hogy mázat kapjunk, és még melegen kenjük rá a koszorúra. Szórjuk meg a maradék pisztáciával, és hagyjuk kihűlni.