Hozzávalók:

A tésztához:

250 ml tej

75 g vaj

500 g liszt

2 tasak száraz élesztő

60 g Diamant kristálycukor

1 csipet só

1 tojássárgája

A töltelékhez:

50 g apróra vágott pisztácia

200 g nyers marcipánmassza

1 tojásfehérje

150 g Diamant porcukor

3-4 evőkanál forró víz

Elkészítés:

LÉPÉS 1/7

A tésztához melegítsük fel a tejet a vajjal, amíg a vaj elolvad. Hagyjuk hűlni, amíg a tej langyos nem lesz.

 

2/7. LÉPÉS

Tegyük a lisztet egy tálba. Adjuk hozzá az élesztőt, a Diamant kristálycukrot, a sót, a tojássárgáját és végül a tejes-vajas keveréket, majd gyúrjunk sima tésztává. Letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni kb. 30 percig.

3/7. LÉPÉS

A töltelékhez aprítson finomra 30 g pisztáciát, és gyúrja össze a marcipánnal.

4/7. LÉPÉS

Gyúrjuk át tésztát még egyszer, majd formáljunk kb. 1 méter hosszú hengert belőle, és sodorjuk kb. 15 cm szélesre. Sodorjuk a marcipánt is kb. ugyanilyen hosszúra és vékonyra. Verjük fel a tojásfehérjét, kenjük meg vele a tésztát, és tegyük rá a marcipánt. A maradék apróra vágott pisztácia felét szórjuk a tetejére.

 

5/7. LÉPÉS

Tekerjük fel hosszában a tésztát a marcipánnal együtt, majd helyezzük a hajtott felével lefelé csiga alakban sütőpapírral bélelt tepsire. Takarjuk le, és meleg helyen kb. 30 percig hagyjuk még kelni.

 

6/7. LÉPÉS

Előmelegített sütőben alsó/ felső sütésen 180 fokon (légkeveréses sütőben 160 fokon) kb. 20-25 percig sütjük.

 

7/7. LÉPÉS

Szitáljuk át a Diamant porcukrot, keverjük össze a vízzel, hogy mázat kapjunk, és még melegen kenjük rá a koszorúra. Szórjuk meg a maradék pisztáciával, és hagyjuk kihűlni.

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez