Hozzávalók:

200 g finomliszt

2 nagy tojás

2 evőkanál Cukormanufaktúra vanillincukor

300 ml tej

50 g olvasztott vaj, plusz egy kis extra vaj a sütéshez

1 teáskanál sütőpor

1/2 teáskanál só

eper és/vagy vaníliás puding a tálaláshoz

Elkészítés:

Lépés 1/4

 

Egy tálban keverjük össze a finomlisztet, a vanillincukrot, a sütőport és a sót. Egy másik edényben verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá a tejet és az olvasztott vajat.

 

Lépés 2/4

 

Öntsük a tojásos masszát a liszthez, és keverjük ki alaposan, amíg össze nem áll egyneművé a palacsintatészta.

 

Lépés 3/4

 

Vajjal kikent serpenyőben vagy palacsintasütőben készítsük el a palacsintákat – hagyjuk őket vastagon, nem kell, hogy szétterüljön a tészta a serpenyőben.

 

Lépés 4/4

 

Még melegen tálaljuk a Vaníliás Amerikai Palacsintát eperrel és/vagy vaníliás pudinggal.

 

Tökéletes választás hétvégi reggelihez vagy uzsonnához!

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez