Hozzávalók:

  • 1 db 5 literes befőttesüveg
  • kb. 20 tenyérnyi bodzavirág – minél több van benne annál intenzívebb lesz a bodzaíz
  • 1 citrom felkarikázva – jó alaposan mossuk meg
  • 4,5 liter víz
  • 60 dkg Diamant Kristálycukor (helyettesíthető Xilittel is)
  • 3-4 gramm citromsav – ízlés szerint

Elkészítés:

A vizet forraljuk fel a Cukormanufaktúra Kristálycukorral együtt, kicsit sűrítsük be, hogy a szörpnek sűrűbb legyen az állaga. A bodzavirágokat mossuk meg jól. A szirupot öntsük bele az üvegbe – nagyjából a háromnegyedéig érjen -, majd tegyük bele a citromsavat, és a bodzavirágokat (jó sok). A tetejét borítsuk be citrommal. 4-5 napig hűvös helyen érleljük a szörpöt úgy, hogy mindennap keverjük át. Ha készen van, szűrjük le. Fogyasztásig tároljuk hűtőben.

Nehézségi fokozat: 4

Elkészítési idő: 30 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez