Hozzávalók:

  • 5 dl gyümölcsjoghurt
  • 4 dl tejszín
  • 2 evőkanál étkezési zselatin
  • 20 dkg Diamant porcukor
  • 1 zacskó tortazselé
  • gyümölcs (pl. eper málna stb.)

Elkészítés:

Keverjük össze jól egy lábosban a Diamant porcukrot és az étkezési zselatint, majd öntsük hozzá a joghurtot. Állandó keverés mellett forraljuk fel, és utána egyből húzzuk le a tűzről! Hűtsük langyosra a keveréket. A tejszínből verjünk kemény habot, majd a habba keverjük bele óvatosan a langyosra hűlt joghurtos keveréket. Vajazzunk ki egy kapcsos tortaformát, és öntsük bele a joghurtos habot. Tegyük be a hűtőbe, míg meg nem szilárdul. Halmozzunk a tetejére gyümölcsöt (Ízben az harmonizál a legjobban, ha olyat választunk, mint amilyen a joghurt is). Készítsük el a gyümölcszselét a zacskón lévő leírás szerint, és öntsük langyosan a gyümölcs tetejére. Jól hűtsük le tálalás előtt! (Ha szeretnénk, hogy egy kis ‘tészta’ is legyen az alján, akkor apróra tőrt kekszet vagy babapiskótát helyezzünk a tortaforma aljába és jól nyomkodjuk le.)

Nehézségi fokozat: 4

Elkészítési idő: 30 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez