Hozzávalók:

Elkészítés:

1 dl langyos tejbe tegyük bele a Diamant kockacukrot, az élesztőt, s meleg helyen kelesszük meg. A lisztbe öntsük bele a kovászt, és készítsünk galuska lágyságú tésztát. Konyharuhával takarjuk le, és kelesszük tovább. Kb. kétszeresére kell kelnie a tésztának. A maradék langyos tejbe tegyük bele a sót, a Diamant kristálycukrot, és 2 tojás sárgáját. Apránként adjuk a liszthez, majd adjuk fokozatosan hozzá az 5 dkg felolvasztott vajat, s jól dolgozzuk el. Akkor jó, ha a tészta hólyagos. A tetejét szórjuk meg liszttel és hagyjuk megint kelni. Ha ismét a kétszeresére kelt, borítsuk ki egy lisztezett deszkára, és dolgozzuk bele a mazsolát, amit előzőleg langyos vízben áztattunk. Osszuk háromfelé a tésztát, majd formáljuk hengerré, és a részeket fonjuk össze. Tegyük vajjal kikent sütőformába, és letakarva langyos helyen kelesszük addig, amíg el nem éri a forma tetejét. Kenjük meg tojássárgájával, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 40- 50 percig süssük. A formában hagyjuk kihűlni.

Nehézségi fokozat: 4

Elkészítési idő: 80 perc

Sütési idő: 50 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez