Hozzávalók:

  •  1 kg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg Diamant porcukor
  • 5 tojás (3 a tésztába, 1 a díszítéshez és 1 a kenéshez)
  • 25 dkg méz
  • 2 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 kávéskanál őrölt narancshéj (szárított vagy friss reszelt narancshéj, fehér rész nélkül)
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 3 kávéskanál szódabikarbóna
  • 12 dkg Diamant porcukor (a díszítéshez)

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet a szódabikarbónával. A mézet és a fűszereket főzzük össze, majd adjuk hozzá a margarint, és keverjük addig, amíg ki nem hűl. A Diamant porcukorral verjünk fel 3 egész tojást. Az így kapott háromféle keveréket gyúrjuk össze. Nem kell nagyon, csak hogy összeálljon. Utána egy éjszakára tegyük be a hűtőbe állni (ez nagyon fontos). Másnap a pihentetett tésztét nyújtsuk fél cm-re, vágjunk ki belőle formákat, és süssük ki kb 170°C-os sütőben. Célszerű először mindet kiszaggatni, aztán sorban két váltott tepsivel sütni, mert nagyon gyorsan sül. Díszítéshez: A cukormázhoz egy tojásfehérjét verjünk nagyon kemény habbá a Diamant porcukorral. Mikor már nagyon kemény, akkor még legalább 20 percig habverővel verjük tovább. Utána töltsük zacskóba, aminek a csücskénél vágjnk egy nagyon pici lyukat. Ezzel tudunk szép mintákat rajzolni a mézeskalácsainkra. A cukormáz kb. egy éjszaka alatt szárad meg.

Nehézségi fokozat: 1

Elkészítési idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez